In het nieuws

Onze beweging is regelmatig in het nieuws, hieronder houden wij de keren bij dat wij in het nieuws waren! Wilt u als journalist of geïnteresseerd persoon ons benaderen? Mail ons dan op: bestuur@hvasamen.nl

“Is je studieschuld de reden dat je niets doet behalve studeren en werken?“. Over de petitie van HvASamen over de gevolgen van studiedruk en hoge financiële drempels op de studentenparticipatie. HvASamen leden hebben in en voor het Wibauthuis handtekeningen opgehaald voor de petitie.

Podcast: Even doorpraten met correspondenten in de dop”. In de 3e minuut van de podcast van HvanA zijn Alessandro van Haag (Voorzitter HvASamen) en Jari Kuipers (Algemeen Bestuurslid HvASamen) te horen over de petitie die HvASamen heeft gehouden waar we het College van Bestuur vragen om een onderzoek in te stellen naar de gevolgen van studiedruk en de hoge financiële drempels bij HvA studenten.

Artikel van HvanA: “Studenten krijgen toch geen ‘student’ in hun mailadres“. Na aanleiding van het advies dat is opgezet door de CMR commissie: Onderwijs, Studentenzaken en Kwaliteit (OSK) en dat door Jari Kuipers is geschreven, is de verandering van het maildomein niet doorgegaan. Alessandro van Haag geeft als voorzitter van de CMR commissie: Onderwijs, Studentenzaken en Kwaliteit aan: “Dit is heel mooi nieuws. We twijfelden vanaf het begin aan de noodzaak van aparte mailadressen, en het is goed dat het CvB dit eerst heeft onderzocht.

Artikel van HvanA: “Let op! Je moet met je snorfiets naar de rijbaan – maar niet overal“. Na aanleiding van het besluit van de gemeente om de snorfietsers binnen de ring van het fietspad te krijgen reageert Ufuk Serik (HvASamen woordvoerder: Verkeersveiligheid) het volgende: “Het is goed dat de gemeente verkeersveiligheid in de stad wil vergroten. Wij denken wel dat er nog meer, en andere maatregelen nodig zijn. Op deze manier is het symptoombestrijding. En zolang de gemeente doorstroming van het verkeer belangrijker vindt dan verkeersveiligheid blijven wij bang voor ongelukken op de onveilige Wibautstraat.

Opinie in HvanA: “Mening: 4,98 procent heeft gestemd, dat kan beter!“. Ufuk Serik geeft zijn mening over de CMR en FMR verkiezingen van mei 2018. Het opkomst percentage van de CMR was 4,98 %, dat kan beter!

Artikel van HvanA: “HvASamen voor bouw van Conradhuis”. HvASamen laat het volgende weten: “De situatie is dusdanig veranderd dat het plan weer serieuze aandacht verdient.” en “In juni 2017 vroeg de medezeggenschap ook al aan het HvA-bestuur of dat kon onderzoeken of er studentenwoningen op de braakliggende plek kunnen komen. De motie was een initiatief van Bram Buskoop van HvASamen.”

Artikel van Folia: “Bram Buskoop verkozen tot nieuwe voorzitter medezeggenschap HvA“. HvASamen lid Bram Buskoop werd in 2017 verkozen tot voorzitter van de CMR: “Ik wil echt dingen veranderen en dan heb je niet alleen medestanders, maar ook tegenstanders”