Maandag 1 juli heeft HvASamen de petitie overhandigd aan de voorzitter van het College van Bestuur (CvB): Huib de Jong. In 2 weken tijd hebben we 500 handtekeningen opgehaald voor de petitie waarin wij vragen voor een onderzoek naar de gevolgen van studiedruk en hoge financiële drempels bij HvA studenten. Vervolgens vragen wij of het CvB bereid is maatregelen te nemen als blijkt dat dit negatieve gevolgen heeft voor de studenten participatie aan de HvA.

HvASamen is donderdag 13 juni begonnen met deze petitie naar aanleiding van het persbericht van de Landelijke Kamer van Verenigingen. Wij zien dat de oorzaken (studiedruk en hoge financiële drempels) die genoemd worden voor de dalende participatie in studentenverenigingen ook aanwezig zijn bij de HvA student. Deze petitie vraagt daarom om een onderzoek naar de gevolgen van deze twee factoren. Belangrijker dan dat is dat deze petitie vraagt welke maatregelen het CvB wil nemen als uit het onderzoek blijkt dat de gevolgen van deze factoren een negatieve invloed hebben op de studentenparticipatie aan de HvA (medezeggenschap en studieverenigingen).

Gerlof Donga, Paul de Groot en Alessandro van Haag waren bij de overhandiging van de petitie.

Paul de Groot (secretaris) over de overhandiging: “De voorzitter van het CvB, Huib de Jong, nam onze petitie aan. Al snel werd duidelijk dat een onderzoek naar de gevolgen van financiële drempels bij studenten een moeilijke opgave zal zijn. Wel was het CvB bereid om te kijken naar een mogelijk onderzoek over de relatie tussen studiedruk en studentenparticipatie (in medezeggenschap en studieverenigingen).”

Voor 1 september ontvangen wij een reactie van het CvB, de partij zal daarna bepalen of we doorgaan met actievoeren of dat we tevreden zijn met de reactie. Belangrijk is dat er progressie is voor de studentenparticipatie aan de HvA, wij geloven dat we eerst onderzoek moeten doen om vervolgens met een juiste aanpak te kunnen komen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van o.a. de petitie en dat waar de partij mee bezig is? Schrijf je dan in voor de HvASamen nieuwsbrief. Wil je onze partij steunen of zelfs actief worden in onze partij? Word dan lid van HvASamen!