De HvA studenten populatie bestond in 2017 al uit 3% internationale studenten, HvASamen komt ook op voor de belangen van internationale studenten. Om goed voor de belangen van internationale studenten aan de HvA op te komen moeten wij wel weten welke problemen ze ervaren op de HvA. Daarom is onze website vanaf nu ook beschikbaar in het Engels en kunnen internationale studenten ons makkelijker benaderen, zien wat wij doen en lid worden.

De website heeft zich niet uit zichzelf vertaald, nieuw HvASamen lid Twan Kristel is de afgelopen weken druk bezig geweest om de website te vertalen. Twan studeert HBO-Rechten aan de faculteit Maatschappij en Recht. Hij heeft veel ervaring met de Engelse taal, als nieuw lid toont hij een flinke bijdrage aan de organisatie van de partij.

Interview met Twan Kristel:

Waarom ben jij lid geworden van HvASamen?
“Mijn lidmaatschap bij HvASamen is begonnen door het delen van de slaapruimte op scholingsweek 2018 (#sw18). Hier heb ik Alessandro van Haag en Ufuk Serik leren kennen en zij hebben mij verteld over HvASamen, zelf was ik zoekende naar iets binnen de HvA om tijd en energie in te steken om mijzelf in te zetten voor de (mede)studenten en de werknemers van de HvA. HvASamen is en blijft voor mijn visie een erg goede optie!”

Wat heb jij zoal gedaan voordat je HBO-Rechten bent gaan studeren?
“Voor ik begon aan HBO-Rechten ben ik erg zoekende geweest naar wat ik graag wilde doen.
In 2017 heb ik mijn diploma behaald in de Juridische Dienstverlening (MBO4), richting Openbaar Bestuur. Ook heb ik ook enige tijd besteedt bij defensie.”

Wat wil jij de komende periode doen binnen HvASamen?
“Graag wil ik HvASamen ondersteunen in de agenda- en standpunten. Daarnaast wil ik graag meehelpen met de groei van de partij.
Om op de HvA te komen ben ik dagelijks minimaal 3 uur (totaal) bezig met het openbaar vervoer, een belangrijk standpunt vind ik dan ook de studentenhuisvesting, hier maak ik mij graag voor sterk. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn medestudenten.”

Wat zou een je graag mee willen geven aan alle HvA-studenten en -medewerkers?
“Er is altijd een quote die mij is bijgebleven, die mij inspireert/motiveert om mijn doelen te bereiken, de quote is van Rabindranath Tagore en gaat als volgt:
‘You cannot cross the sea by merely standing and staring at the water’ ”

Het bestuur van HvASamen dankt hierbij Twan Kristel voor zijn bijdrage!