De petitie heeft als doel dat de HvA en de UvA koplopers gaan worden als het gaat om duurzaamheid. Dit houdt in dat de nieuwe gebouwen meer energie gaan produceren dan verbruiken. Maar ook de komst van Green Offices (een platform voor duurzaamheid dat door de studenten van de HvA wordt gerund en door personeel van de HvA wordt ondersteund).

 

Recente ontwikkelingen:

De HvA gaat de goede richting op, we zien bijvoorbeeld initiatieven zoals: HvA petfles vrij (meer gebruikmaken van tappunten en minder gebruik maken van PET-flessen) , het Conradhuis (wat een van de meest duurzame hogeschool gebouwen van Nederland moet worden) en nu ook de petitie om een koploper te worden op het gebied van duurzaamheid. Maar is dit ook genoeg? De studenten en medewerkers die afgelopen zomervakantie in Nederland waren hebben gemerkt wat het resultaat is van klimaatverandering.

Studenten en medewerkers die studeren of werken aan de Wibautstraat hebben naast de toekomst ook een reden om nu in actie te komen, de Wibautstraat is namelijk een van de meest ongezonde straten van Amsterdam als het gaat om luchtkwaliteit. Daarom zal HvASamen zich in de komende periode inzetten om dit punt in de aandacht van Amsterdam en de HvA te brengen.

 

Laten wij als kennisinstelling op meerdere manieren aan de toekomst werken, niet door middel van onderwijs alleen. Maar ook door een koploper in duurzaamheid te worden!

 

Voor meer informatie bezoek: