Het is eindelijk zover, het Conradhuis wordt een feit. De Centrale medezeggenschapsraad (CMR) heeft ingestemd met de bouw van het Conradhuis, dit betekend dat faculteit Techniek een locatie krijgt die ze verdient. Eerder waren hier ook al plannen voor gemaakt door het bestuur, alleen gingen deze toch niet door. HvASamen heeft er toen alles aan gedaan om de plannen toch weer uit de kast te krijgen. Met succes!

De HvA wil locatie Leeuwenburg afstoten, de vraag was alleen: wat te doen met de studenten? HvASamen was voorstander van een nieuw gebouw, het HvA bestuur dacht daar destijds anders over. De studenten op de Amstelcampus (Wibauthuis) konden wel ruimte maken voor de 6.663 (aantal 2016) techniekstudenten. Buiten het feit dat het dan wel erg druk wordt, heeft het Wibauthuis geen geschikte techniek lokalen (laboratoria en voor de zware machines).

Er is licht aan het einde van de tunnel, dat is het Conradhuis. Daar kan faculteit Techniek de geschikte lokalen krijgen, maar ook zal dit het meest duurzame gebouw worden van alle Nederlandse hogescholen en dat juicht HvASamen toe!

Naast faculteit Techniek zal ook de Digital Society School ruimte krijgen binnen het Conradhuis.

HvASamen is tevreden met deze uitkomst, zo zegt lijsttrekker Alessandro van Haag: “Ik ben zeer tevreden met de inzet van de HvASamen fractie en dat het bestuur dit plan weer uit de kast heeft gehaald. Nu krijgt faculteit Techniek de ideale plek en krijgen de studenten van de Amstelcampus eindelijk duidelijkheid.”

Vertel op www.facebook.nl/hvasamen  wat jij van deze recente ontwikkelingen vind!