De Algemene Ledenvergadering van HvASamen heeft het verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van mei 2018 vastgesteld. Hoofdleus is ‘#VoordeHvA’ met als motto ‘De HvA is van ons allemaal’. Met dit programma hoopt HvASamen studenten en medewerkers te kunnen overtuigen te gaan stemmen voor de verkiezingen.

Lijsttrekker Alessandro van Haag is zeer tevreden met dit programma: “We hebben dit jaar een verkiezingsprogramma dat de kern aangeeft voor wat wij willen bereiken, hiervoor hebben wij gekozen omdat we willen dat zoveel mogelijk studenten en medewerkers dan kunnen zien waar wij als partij voor staan. En zo ervoor zorgen dat ze een goed overwogen keuze kunnen maken bij het stemmen.”

De raadsleden van HvASamen hebben zich het afgelopen jaar flink ingezet om de standpunten van het oude programma waar te maken, dit met groot succes: Rustruimte, aandacht voor verkeersveiligheid, het dossier studeren met een functiebeperking op de bestuursagenda gekregen, aandacht voor duurzaamheid (HvA petfles vrij), beter allocatiemodel vastgesteld en de decentralisering naar facultair niveau. Van Haag: “Met het nieuwe programma zetten wij de koers van HvASamen door en gaan we de nieuwe standpunten helpen waarmaken.”

Het programma bestaat uit drie hoofdstukken en is een stuk korter dan het vorige. Het vorige programma, mede opgesteld door kandidaat-raadslid Bram Buskoop, was volgens hemzelf ook te lang: “Het is leuk om het een en ander op papier te zetten over wat je wilt bereiken, maar hoe langer je een document maakt hoe minder mensen het lezen. Daarom stellen we nu een korter programma op waarbij er voor studenten, voor medewerkers en voor iedereen een hoofdstuk is. Natuurlijk is dit niet alles wat we willen bereiken, maar het geeft wel de kern aan.”

Het volledige programma is hier te zien.