HvASamen-Raadslid van de faculteit Onderwijs en Opvoeding Bram Buskoop heeft vragen gesteld aan de decaan naar aanleiding van het bericht dat studenten vanaf heden bij tentamens geen collegekaart meer mogen gebruiken als middel van legitimatie. Buskoop was verrast en verwacht een heldere uitleg waarom dit nodig is.

“Het is natuurlijk een beetje vreemd dat alle studenten uit het niets een e-mail krijgen met de mededelingen dat hun collegekaarten niet meer bruikbaar zijn voor het legitimeren bij tentamens vanaf heden. Zonder enige uitleg wordt deze maatregel opgelegd en dat kan niet”, vindt Buskoop. “Ik zie ook weinig reden waarom dit nodig zou zijn. Je hebt de collegekaart toch juist om je te legitimeren bij tentamens, naast het kopiëren en printen van het een en ander?”

Buskoop verwacht een duidelijke uitleg van de decaan over waarom dit zo moet. “Zo niet, dan hoop ik dat de maatregel wordt teruggedraaid. Want het is wel een erg vreemde manier van werken dit. Ik kan ook nog weinig uitleg geven over de motieven van het management van de faculteit, want die is nergens te vinden of zelf te bedenken.”

De (vier) vragen van Buskoop:
1. Hoe wordt er tot nu toe omgegaan met studenten die zich legitimeren met hun collegekaart bij tentamens?
2. Hoeveel studenten (ongeveer) legitimeren zich via hun collegekaart bij tentamens?
3. Welke redenen er zijn om de collegekaart niet als geldig legitimatiebewijs te laten gelden?
4. Welke gevolgen dit heeft voor studenten die alleen een collegekaart bij zich hebben (waar toch naam + studentnummer op staan)?

Wil je hierover ook wat kwijt? Neem contact met ons op.