HvASamen heeft besloten om met vier kandidaten de medezeggenschapsverkiezingen van 2018 in te gaan. HvASamen-voorzitter Serik geeft aan dat de partij de nadruk meer wil leggen op actief met studenten en medewerkers praten en werken buiten de raden om.

De kandidaten zijn Alessandro van Haag (als lijsttrekker), Bram Buskoop, Jari Kuipers en Gerlof Donga. Momenteel heeft HvASamen tien raadsleden in de Centrale Raad. “Het hebben van tien raadsleden in de Centrale Raad en nog daarbij een groot aantal in de deelraden gaf het afgelopen jaar een boel druk, waardoor de focus primair op het raadswerk kwam te leggen. Dit werk is voor ons echter geen doel op zich, maar een middel. Daarom besluiten we nu om met een kleinere groep de raden in te gaan, zodat we meer nadruk kunnen leggen op het contact met studenten en medewerkers”, geeft Serik aan.

Kandidaat-raadslid Bram Buskoop: “Ik stel me kandidaat om voor studenten en medewerkers wat te betekenen. Dat kan natuurlijk niet door alleen maar documenten te lezen en niet met HvA’ers in gesprek te gaan. Het lijkt me goed om meer tijd te besteden aan het spreken van onze kiezers, dan het zijn van vergadertijgers.”

Serik benadrukt dat vier niet het uiteindelijke totaal raadsleden in de Centrale Raad hoeft te zijn: “Het kan altijd nog dat mensen die nu kandidaat zijn zich bij HvASamen aansluiten. Dat is eerder ook gebeurd. Kandidaat-raadsleden zien toch het voordeel van het onderdeel zijn van een groep.” Samen met de kleinere toekomstige fractie zal HvASamen inzetten op scholing van deze nieuwe raadsleden, zodat de groep ook effectief aan de slag kan.

De pagina met de kandidaat-raadsleden is hier te vinden.