Dinsdag 28 november tussen 12:30 en 14:00 was HvASamen te vinden rond en in het Wibauthuis. Er werden flyers uitgedeeld en gesprekken gevoerd met studenten en medewerkers over wat zij graag veranderd willen zien op de HvA.

Met totaal vijf HvASamen-actievelingen werd dinsdag geflyerd voor de ingang van het Wibauthuis. Met standpunten als een stagevergoeding voor iedere student en meer studentenwoningen in de omgeving werd er zeer positief gereageerd door de studenten. “We hebben een heel verkiezingsprogramma online”, vertelt HvASamen-voorzitter Achraf El Johari nog aan een student waarmee hij in gesprek is. Reacties varieerden van ‘Top, ik ga jullie volgen op Facebook!’ tot ‘Ik wil graag lid worden, hoe doe ik dat?’. Ook vicevoorzitter Jari Kuipers kijkt zeer tevreden terug.

“Laat je mening horen, we doen het samen!” – Ufuk Serik

Via een live videoverbinding op Facebook kon iedereen meekijken met de actie. Ufuk Serik sluit de video af met een advies: “Laat je mening horen, we doen het samen!” Safouane Riani, net als Ufuk Serik actief als Centraal Raadslid, vond het ook een zeer geslaagde middag. Dit onder meer vanwege het succes wat HvASamen al behaald heeft: “Veel studenten voelen zich aangesproken, ook door de recente successen van HvASamen zoals het inrichten van rustruimtes.”

HvASamen is van plan zich de komende tijd nog veel meer te laten zien en horen. Secretaris Bram Buskoop geeft aan dat er 1.000 flyers doorheen zijn gegaan de afgelopen weken: “Zeer positief natuurlijk. We gaan de komende tijd nog veel meer flyers uitdelen en HvA’ers spreken!”

Een fotoimpressie van de actie. Voor de video, zie onze Facebookpagina.