Op 28 augustus kwamen de nieuwe Raadsleden van HvASamen bijeen voor een eerste trainingsdag. Met trainingen als ‘Hoe start je een eigen initiatief’, maar ook over onderwerpen als de Wet op Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek en de bestuursstructuur van de HvA, bereidde de HS-Raadsleden zich voor op het nieuwe raadsjaar.

Na de verkiezingen van mei dit jaar kwam verdubbelde HvASamen haar zetelaantal in de Centrale Raad van de hogeschool. Veel van de HvASamen-Raadsleden ‘to be’ trainen op hun vaardigheden op het gebied van initiatief nemen en voorstellen indienen, maar ook op het gebied van landelijke wetgeving en reglementen van de hogeschool. Zo worden de Raadsleden klaargestoomd om met hun vernieuwende ideeën naar de Raad toe te stappen.