Van 5 naar 10 zetels. Dat is de uitslag voor HvASamen van de medezeggenschapsverkiezingen. Een geweldig resultaat. Vorig jaar stemde nog 38% van de studenten op kandidaten van het huidige HvASamen, nu is dat 65%.

14 van de 43 kandidaten voor de Centrale Raad kwamen van HvASamen: de enige partij die de HvA kent. Partijvoorzitter El Johari: “Dit toont aan dat een partij meerwaarde heeft in de medezeggenschap en dat de onderwerpen die wij aankaarten echt leven op de HvA. We vertegenwoordigen nu 65% van de studenten die de moeite hebben genomen om te stemmen. Plus één personeelslid in de Centrale Raad namens HvASamen maakt het dat we totaal 10 van de 24 leden van de Centrale Raad in onze partij hebben. Een geweldig resultaat waar niemand binnen de partij op had durven hopen.”

De komende maanden worden de toekomstig Raadsleden van HvASamen voorbereid voor het raadswerk. Het verkiezingsprogramma, dat uit 8 hoofdstukken bestaat, moet zo de leidraad worden voor een vernieuwde Hogeschool van Amsterdam. “Inclusiviteit, democratisering en decentralisering. Daar gaan we ons het komende studiejaar hard voor maken”, aldus El Johari.

Nu tijd voor een feestje en vanaf 1 september gaan de 10 Raadsleden hard aan de slag om op te komen voor de belangen die de studenten en personeelsleden op de HvA!