Afgelopen maand was het weer raak op de Wibautstraat toen een student wilde oversteken. Ondanks het groene licht kwam het tot een botsing met een motorrijder. De gemeente en het bestuur van de HvA moeten nu wat doen, anders komen er acties.

“Het kan niet zo zijn dat hier niks mee gebeurd. In de Faculteitsraad Onderwijs en Opvoeding is al vaker aangekaart dat de huidige situatie van het oversteken op de Wibautstraat onhoudbaar is”, vertelt HvASamen-Faculteitsraadslid Bram Buskoop.

Buskoop stelde eerder al eens de bouw van een simpele brug voor om te vermijden dat via het zebrapad overgestoken moet worden. “Dat was vlak nadat er een ongeluk gebeurd was. Iedereen was even in rep en roer, maar er kwam alleen slechts een kort overleg tussen de hogeschool en de gemeente. De gemeente zou toen niks hebben gezien in een brug en daarmee was het ook gelijk klaar.” Er moet nu dan ook serieus gekeken worden naar deze en andere mogelijke oplossingen.

Het is nu tijd om hier concreet wat aan te doen. “De gemeente en het HvA-bestuur moeten in gesprek en een oplossing vinden, anders komen we in actie. We gaan niet meer wachten tot er weer een ongeluk gebeurt.”